Négy autómból három lett, mert vettem egyet

2021. augusztus 27. 19:19 - Matenak

k3ii4137.JPG
Mindig azt mondom, hogy ha egyszer megdöglök, csak annyit kérek, hogy azt véssék a fejfámra, hogy az élet sokszor szar, de pont ettől jó. Azt hiszem ezt az állítást ismét bizonyították a közelmúlt eseményei. Dőlj hátra, és élvezd, hogy nem veled történt mindez, egyúttal sajnáld, hogy mégsem, elvégre minden rosszban van valami jó. De hagyjuk is az ilyen bölcsességeket, mert mindjárt itt terem Coelho, aztán száraz naplementét nyom minden nyílásunkba. Itt most csak autókról és az életről lesz szó, semmi komoly.

Tovább
14 komment

Megtekertem az óráját, kiszedtem a hátsó ülését, és ettől lesz egyre jobb

2021. június 09. 06:18 - Matenak

img_2896_2.JPG

Véget ért a harmadik hullám, és mielőtt azt hinnéd, hogy már föld alatt van az enyém, megszakítom a fél éves semmit, hogy írjak valamit az LS400-ról. Mert nyilván van mit, egy ezeréves autóval akkor is történik valami, ha csak áll helyben, nemhogy akkor, ha használják is. Márpedig én mentem vele a legutóbbi kussolás óta kb. 5000 kilométert, és még részegen is utaztam a hátsó ülésén. Mely ülőalkalmatosság nem is maradt végig a helyén, de ne a végén kezdjük, hanem az alján. Ott található mindig csupa érdekesség, legyen szó kannásborról, tengerfenékről, emberi elméről, vagy épp egy öreg luxusautóról. Ja, és még a kilométeróráját is megtekertem.

Tovább
9 komment
Címkék: DIY Szerelés LS400

Az egyik rohad, a másik zabál, a harmadik döglik - Krehácsügyi helyzetjelentés

2021. február 07. 16:24 - Matenak

19025335_1050299688434161_6574750644287020_o.jpg
Sokan érdeklődtetek, hogy mi a helyzet a gépparkkal mostanában. Na jó, természetesen senki sem érdeklődött, miért is tette volna bárki, de valamiért így szokás beharangozni az érdektelen témákat, nyilván mert az az igazán szegény ember, aki még olyat sem tud mesélni, ami senkit sem érdekel. Úgyhogy vágjunk is bele, mielőtt még meggondolnám magam és mindenki jól járna, de hát az milyen élet lenne? Ugye.

Tovább
2 komment

A világ legjobb autója egyre kevésbé rossz!

2020. november 23. 18:31 - Matenak

img_2686_1.JPG

Vannak törvényszerűségek az életben. Addig élünk, amíg meg nem halunk, az éjszaka után nappal jön, az öreg autón meg valami mindig szar. Különösen igaz ez akkor, ha nem szerelők, hanem mókamesterek dolgoztak rajtuk a múltban. Autón is, szaron is, és bár az utóbbit szerencsére nem láttam az alkotótól, az előbbiért még sok pénzt is adtam. Az is egy jó nagy kula volt fél évvel ezelőtt, de most már kezd lenni belőle valami. Ugyanis az eddig folyamatosan égő csekkendzsin lámpa is végre kialudt. Nem azért, mert kiégett, bár azon sem lepődtem volna meg, szerintem sok éve világít. De hát érdekel az ilyesmi valakit rajtad, meg rajtam kívül? Na ugye, nézz körül.

Tovább
5 komment

Luxusautóhoz luxusszívások - Egy vagyont költöttem rá, de még mindig nem teljesen jó

2020. augusztus 16. 18:04 - Matenak

img_2814.JPG

Nem sok dolog kell az ilyen régi vackok fenntartásához. Fontossági sorrendben a következők: Szerencse, pénz, idő.  Az első faktorra nincs ráhatásunk, ezért annak a jelenlétét kell megbecsülni a legjobban. És el kell fogadni, hogy nem mindig van ideje ránk, akkor helyettesíti a balszerencse. Szép kis páros, de ahogy az éjszaka után a nappal következik, úgy biztosak lehetünk benne, hogy ha elkezdett taposni az élet, utána fel is fog segíteni. Lehet, hogy még a ruhánkat is leporolja, mielőtt újra elgáncsol. Egy idő után az ember már élvezi is ezt a hullámvasutat, mert az ember bolond. Szerencsére!

Tovább
8 komment

Szabad -e venni öreg luxusautót? Nem, de én mégis megtettem

2020. július 08. 20:30 - Matenak

tolteni.JPG

Nem sok oka lehet az embernek arra, hogy Lexus LS400-at vegyen. Nekem volt, méghozzá három is:

- Szeretem a régi Toyotákat, ez a Lexus pedig egy legendás Toyota
- Elmaradt a Norvég kirándulás, a pénz pedig lángra kapott a zsebemben
- V8

Örültem, hogy sikerült találnom egyáltalán eladó, ráadásul első generációs példányt, és biztatóak voltak az első jelek. ’94-től ismert előélet, gyári papírok, gyári szerszámkészlet a csomagtartóban, törve nem volt. De hamar kiderült, csak arra költöttek szegényen, ami látszik. Azóta is úgy hívom: Pompaautó. Újra lett bőrözve a belső, újra lett fújva a külső, az 1UZ motor meg akkor is járni fog, ha a Föld a másik irányba kezd el forogni. A többi meg az én gondom, nem igaz? De.

Nyilván előbb fog az ember pirított hógolyókat dobálni, minthogy hibátlan öreg autót vesz, számítottam is rá, hogy sokminden szar lesz, a vásárlás előtt is láttam számos dolgot, de hogy ilyen mélyen fogok leásni a mocsokba, melynek alján még egy szennyvízcsövet is eltalálok a csákánnyal, az azért meglepett.
De legalább meg tudom mutatni pár epizódon keresztül, hogy mi a magyar valóság. Összeggel is, mert itt a világ segglyukában úgyis mindenkit leginkább ez érdekel, és a konkrét esetben tán van is értelme.

Tanulságos azért lesz, mert az teljesen biztos, hogy itt a balkánon a megőszült luxusautóké az egyik legsanyarúbb sors. Náluk már csak azoknak rosszabb, akik manapság megveszik őket. Ahogy hozzányúlok, problémát találok, úgyhogy lassan már ránézni sem merek. Azonban túl szép ahhoz, hogy ne akarjak ránézni, ettől hozzá is érek, és máris kész a baj! Nem egész két hónap elteltével már álmomból felriadva is alkatrészeket veszek, nemrég még a kalapácsomat is eltörte a rohadék, úgyhogy lassan örülhetek, ha a gatyám még megmarad, mire alkalmanként feljövök a garázsból. Az a helyzet, hogy helyenként már én sem élveztem, pedig az én legendás türelmem hullámain az egész emberiséget elhajózhatnánk a nyugalom szigetére.
Dőlj hátra, ez durva lesz.

Tovább
13 komment

Kivénhedt krehácsok kendácsolása karanténban

2020. április 18. 20:28 - Matenak

29351771_1932876560058541_6123070895385630298_o.jpg
Mint megannyi sorstárs, én is háziállat lettem. Még egy kutyám sincs, aki néha levinne sétálni, de szerencsére van pár régi roncsom, legalább ez biztos pont maradt, miközben kint zajlik Csernobil 2.0. Persze mivel úgysem szabad sehova menni, ezért minden autóra költött forint pénzkidobás, de aki ismer, az tudja, hogy ez a specialitásom, tehát lubickolok a helyzetben. Végre, immáron hivatalosan is feleslegesen kendácsolhattam ezeken a szarokon! Fogságban a hülyeség szaporodik csak igazán.

Tovább
2 komment

A legjobb autóm is rossz, mégis ezzel megyek majd világgá

2020. március 01. 09:59 - Matenak

img_2261.JPG

Nem volt gyerekszobám, de most van egy fürdőszobánk. Azért is vagyok biztos ebben, mert fel kellett újítani. Viszonylag simán megtörtént, de hátra volt még egy utolsó művelet, amit merészen bevállaltam, elvégre egy igazi férfi mindig mindent jobban tud. Úgyhogy lementem a garázsba. Bár ne tettem volna.

Tovább
6 komment

Túl logikus módon akartam bejárni Norvégiát, ezen változtatni kellett

2020. január 14. 19:48 - Matenak

20200114_110925.jpg

Nos. A múltkor azt írtam, hogy a Carinával kell menni Norvégiába, hisz az a logikus választás. Alig két nappal utána viszont rádöbbentem, hogy ennyire kézenfekvő megoldással nem csicskulhatok be. Fontos, hogy ne az autó alját nézzem majd, hanem a hegyek tetejét, de megbízható autókból elég jól állok. Igaz ugyan, hogy a gépparkban a legfiatalabb autó is 25 éves, de a bolondokházában nem én vagyok az ápoló. Kihagytam hát egy gyógyszeradagot, és rájöttem a tökéletes megoldásra. A Cilivel kell menni. De miért?

Tovább
11 komment
süti beállítások módosítása